Detalii tehnice

Profilele din care sunt executate ferestrele sunt de tip IV 68.

Lemnul din care este executata tamplaria este de cea mai bina calitate.

Esenta cea mai des utilizata in productie este Meranti. Lemnul de Meranti creste in Asia de unde este importat in tarile occidentale. El se caracterizeaza printr-un aspect placut al texturii (fibrei) si prin stabilitate la deformare de-a lungul perioadei de exploatare. Profilele din lemn sunt alcatuite din 3 straturi imbinate cu adeziv in combinate specializate de prelucrare a lemnului. In prealabil lemnul brut este uscat, fiind adus la o umiditate de 8-10%. Stratificarea profilelor din lemn are ca scop si rezultat reducerea drastica a posibilitatilor de deformare si crapare a lemnului pe perioada exploatarii. Producem tamplarie si din alte esente de lemn cum ar fi pin nordic imbinat in dinti si stejar. Furnizorii nostrii sunt HOLVER SRL si Münchinger GmbH Germania

Lacurile si impregnantii folositi asigura aspectul tamplariei si rezistenta la intemperii. Ramele din lemn sunt tratate succesiv cu patru produse diferite pentru finisaj. Preizolantul este primul strat aplicat pe ramele din lemn si are rolul de a stabiliza fibra lemnoasa. Impregnantul este al doile strat care pe langa colorarea lemnului asigura si rezistenta antifungica. Ultimele 2 straturi de finisare sunt grundul si lacul. Acestea formeaza o pelicula permeabila pe suprafata lemnului dandu-i aspectul si luciul caracteristic. Datorita permeabilitatii peliculei de lac lemnul “respira” si de aceea lacul nu se va coji de pe suprafata lacuita. Toate produsele mai sus-mentionate sunt ecologice, pe baza de apa. Producatorul de lacuri este firma SAYERLACK Italia

Garniturile asigura etansarea dintre toc si cercevea. Tamplaria are 2 randuri de garnituri QLON dintr-un material superior EPDM-ului. Producatorul este firma Schlegel Germania.

Feroneria montata pe tamplarie permite deschiderea in 2 planuri a cercevele principale (cea cu manerul) si intr-un singur plan a cercevelei secundare. Actionarea mecanismelor de feronerie se face prin manerul montat pe tamplarie; acesta este realizat din aluminiu pentru varianta standard sau din inox sau alama pentru variantele personalizate. Usile glisante sunt prevazute cu sine de ghidare a cecevelei mobile si cu un mecanism care faciliteaza manipularea: la actionarea manerului pentru pozitia inchis, cerceveaua este deplasata spre toc de mecanismul feroneriei aducand-o in pozitia de zavorare fara ca utilizatorul sa exercite o forta de impingere. Feroneria de usa glisanta permite miscarea de basculare a cercevelei daca se doreste doar aerisirea camerei fara a se deschide usa. Folosim feronerie de la urmatorii producatori: G-U si ROTO Germania pentru ferestre iar pentru alte produse utilizam componenete de feronerie si de la AGB si OTLAV Italia.

Geamul termopan este montat in cerceveaua din lemn cu ajutorului baghetelor de fixare si a cuielod fara cap. Geamul este alcatuit din 2 straturi de sticla distantate cu o bagheta din aluminiu umpluta cu silica-gel pentru absorbtia vaporilor de apa. Spatiul dintr cele 2 straturi de sticla este umplut cu gaz inert – Argon. Stratul de sticla de la intrerior este denumit Low-E si este acoperit cu un strat metalic foarte subtire ceea ce asigura scaderea drastica a transferului termon prin suprafata geamului termopan. Gazul din interior scade si mai mult coeficientul de transfer termic. Geamul termopan folosit in mod uzual este Low-E cu Argon si are un coeficient de transfer termic de 1,1 W/m2k (in comparatie cu geamul fara sticla Low-E cu 2,8 W/m2k). Geamul este etansat cu silicon neutral fata de rama din lemn. Executam tamplarie si cu alte tipuri de geam termopan cum ar fi geam de securitate, izolant fonic, reflectorizant precum si cu 3 straturi de sticla.

Elemente optionale :

 • Sprosuri din lemn aplicate pe interior si exterior
 • Sprosuri din lemn inglobate in cercevea
 • Sprosuri din Al inglobate in geamul termopan
 • Rulouri, obloane
 • Pervaze

Galerie foto

Lucrări de referință

Brașov - Bellevue Residence

Ansamblu rezidential format din 9 imobile P+5.
Contract in valoare de peste 2 milioane € care a prevazut executarea urmatoarelor categorii de produse:
 • Ferestre din lemn stratificat de meranti, placat la exterior cu aluminiu vopsit
 • Usi de acces din lemn stratificat de meranti, placat la exterior cu aluminiu vopsit
 • Pardoseli exterioare din lemn de bangkirai,
 • Pergole din lemn de meranti stratificat
 • Placari interioare din lemn de meranti,
 • Maini curente exterioare

Timișoara - Hotel Timișoara

Lucrarea a constat din reabilitarea tâmplăriei la o cladire istorica, emblematica din centrul Timișoarei. A fost executată tâmplarie exterioară din lemn stratificat de rășinoase, cu respectarea elementelor de design te la tâmplăria originală.

Timișoara -Pensiunea Nora

Lucrare executata in 2009, tâmplărie exterioara și interioara din lemn stratificat de meranti.