Detalii tehnice

Usile de acces se pot executa intr-o mare varietate de modele cu posibilitati largi de personalizare dupa dorinta clientului.
Feroneria utilizata asigura o stabilitate si fiabilitate ridicata usilor de acces si ofera un grad de securitate sporit fata de usile clasice traditionale fara a renunta la aspectul placut al lemnului.
Usile de acces sunt prevazute cu un prag de aluminiu cu bariera termica discret, sau daca constructia permite, se pot executa fara prag sau cu garnitura mobila care etanseaza in momentul inchiderii usii.
Feroneria standard folosita are trei puncte de inchidere din care doua cu bolturi din otel. Optional usa poate fi echipata cu 4 bolturi sau cu carlige tip “cioc de papagal” pentru o siguranta sporita. Daca constructia are mai multe usi de acces, acestea se pot echipa cu cilindri de siguranta in sistem “master key” cand clientul poate descuia toate usile cu o cheie unica ce nu poate fi copiata.
Lemnul din care este executata tamplaria este de cea mai buna calitate.
Esenta cea mai des utilizata in productie este Meranti. Lemnul de Meranti creste in Asia de unde este importat in tarile occidentale. El se caracterizeaza printr-un aspect placut al texturii (fibrei) si prin stabilitate la deformare de-a lungul perioadei de exploatare. Profilele din lemn sunt alcatuite din 3 straturi imbinate cu adeziv in combinate specializate de prelucrare a lemnului. In prealabil lemnul brut este uscat, fiind adus la o umiditate de 8-10%. Stratificarea profilelor din lemn are ca scop si rezultat reducerea drastica a posibilitatilor de deformare si crapare a lemnului pe perioada exploatarii. Producem tamplarie si din alte esente de lemn cum ar fi pin nordic imbinat in dinti si stejar. Furnizorii nostrii sunt HOLVER SRL si Münchinger GmbH Germania
Lacurile si impregnantii folositi asigura aspectul tamplariei si rezistenta la intemperii. Ramele din lemn sunt tratate succesiv cu patru produse diferite pentru finisaj. Preizolantul este primul strat aplicat pe ramele din lemn si are rolul de a stabiliza fibra lemnoasa. Impregnantul este al doile strat care pe langa colorarea lemnului asigura si rezistenta antifungica. Ultimele 2 straturi de finisare sunt grundul si lacul. Acestea formeaza o pelicula permeabila pe suprafata lemnului dandu-i aspectul si luciul caracteristic. Datorita permeabilitatii peliculei de lac lemnul “respira” si de aceea lacul nu se va coji de pe suprafata lacuita. Toate produsele mai sus-mentionate sunt ecologice, pe baza de apa. Producatorul de lacuri este firma SAYERLACK Italia

Galerie foto

Lucrări de referință

Brașov - Bellevue Residence

Ansamblu rezidential format din 9 imobile P+5.
Contract in valoare de peste 2 milioane € care a prevazut executarea urmatoarelor categorii de produse:
  • Ferestre din lemn stratificat de meranti, placat la exterior cu aluminiu vopsit
  • Usi de acces din lemn stratificat de meranti, placat la exterior cu aluminiu vopsit
  • Pardoseli exterioare din lemn de bangkirai,
  • Pergole din lemn de meranti stratificat
  • Placari interioare din lemn de meranti,
  • Maini curente exterioare
© 2017 DOVA. Toate drepturile rezervate.